webheader 1

Afgelopen week, een terugblik op wat ik beleefde, meemaakte en overdacht.

15 januari 2022

Lieve lezers, van verschillende kanten krijg ik informatie over het halen van de boosterprik. Velen van ons hebben hem al gehad, andere leeftijdgenoten kunnen eindelijk nu terecht terwijl veel jongeren hem allang hebben gekregen. Met heel veel moeite kon je dan een afspraak maken online (met Digid) of telefonisch en de overheid stimuleert nog altijd het laten inenten. En soms kon je zelfs zonder afspraak je prik halen op plaatsen waar je zó kunt binnen-lopen. Zelf was ik op afspraak na 4 weken eindelijk 31 december aan de beurt. En dan krijg je wéken later via de post een uitnodiging om een afspraak te maken (en velen mét mij). Heel inefficiënt natuurlijk en je vraagt je af hoe “de overheid” werkt. Administratief is elke Nederlander bekend met zijn BSN (burgerservice-nummer) en de daarbij behorende gegevens. Als je dan al een brief of uitnodiging moet verzenden, gebruik dit dan als basis, als begin vóórdat je een afspraak kan maken.    En hoe vaak hebben we al niet een “persconferentie” moeten aanhoren, waarom dan de TV ook niet gebruikt als directe oproep hoe te handelen, in plaats van vage info (iedereen krijgt vóór eind van het jaar een uitnodiging) die niet klopt. Er bestond (of bestaat nog) een programma “Over de balk”, dat ging over nodeloos verspild geld. Kan dit gestuntel naar mijn mening ook toe gerekend worden.

En dan nu de lockdown. Zijn we het allemaal niet flink zat ? Zeker degenen die iets mankeren, moeilijk ter been zijn of geen eigen vervoer hebben zitten al wekenlang “opgesloten”, dat hoef ik u niet te vertellen. In de economie dreigt ook een flinke crisis m.b.t. de ondernemers, vooral de kleinere hebben het zwaar. Nu blijkt dat corona niet meer weg gaat denk ik zelf: laat alle inperkingen van onze vrijheid maar varen en zie dan maar wat er van komt. Je kunt blijkbaar niet alles regelen als regering en door de vele medemensen die zich toch niet aan alle maatregelen willen houden is het vechten tegen de bierkaai. Dus: kies zelf of je je weer onder de mensen wilt begeven (met kans op besmetting) of dat je je wilt afzonderen in je piepkleine wereldje. Misschien is dit wel een doemscenario, maar gezien de roep vanuit de maatschappij wellicht toch te overwegen…..
Bovenstaande had ik begin van de week al geschreven als voorbereiding op dit wekelijkse verhaal. Nu is dan de persconferentie geweest en zoals u allen hebt kunnen horen gaan inderdaad een aantal versoepelingen plaatsvinden, gelukkig. Maar ook helaas nog niet versoepelingen voor iedereen, denk aan de horeca, sport, cultuur, evenementen en wat daarmee samenhangt. Hoe "tolerant" is het Nederlandse volk nog ? Komen die laatste groepen ook in opstand, zoals we afgelopen week zagen ? De tijd zal het leren. En nu even genoeg over Corona.
Ik ben afgelopen week flink bezig geweest met uitzoeken en opruimen, met hulp van Karin (uitzoeken) en Henriëtte (opruimen) en vandaag komt ook Roel daar een handje bij helpen. Als u nu denkt (en de afgelopen weken hebt meegelezen): schiet het al op ?, dan moet ik zeggen: het gaat me niet snel genoeg en natuurlijk is alles wat gedaan wordt meegenomen, maar er is nog zó veel te doen. Er is nog zó veel uit te zoeken (en daarmee samenhangend na te kijken). Dat komt omdat we zo gigantisch veel kregen aangeleverd in samenwerking met kringlopen. Eigenlijk ben ik blij dat we de wekelijkse aanvoer even hadden stopgezet, aanvankelijk tot eind december en door de lockdown nog iets langer, maar ik kan dat niet heel veel langer meer rekken, dus gaan we dóór met rigoureus opruimen, zodat we uiteindelijk weer het totale overzicht hebben en de te verkopen spellen en puzzels in acceptabele voorraden op de planken hebben. Want bij alle opruimbezigheden probeer ik natuurlijk ook op Marktplaats het aanbod bij te houden en de bestellingen af te werken, wat zéér tijdrovend is en me alert houd om alle afspraken tijdig na te komen. Dus niet zo heel veel tijd voor echte privé zaken. Maar toch ben ik afgelopen woensdag even op visite geweest bij mijn zus, evenals een aantal weken hiervoor. Hond Nora herkende me enthousiast en kwam heerlijk naast me op de bank liggen of in mijn buurt lopen voor een aai, knuffel en het liefst ook een koekje. Prachtig dier, lief, aaibaar, maar net als Hunter een wegloper als de kans zich voor doet. Daarbij is Nora helaas niet aardig naar andere honden toe, dus is het altijd weer zaak om te voorkomen dat zij een wegloopkans krijgt. Handjes vol hebben Agnes en Siemen er aan. Nu kijk ik uit naar de komst van Roel: gezellig samen koffiedrinken en dan nog een stukje schuur opruimen. Wij houden vol, ooit komt er een eind aan !


22 januari 2022Beste allemaal, ik ben zóóóóó blij met wat we afgelopen dagen hebben gedaan aan uitzoeken, ruimen en sorteren. Vandaag (zaterdag) kwam Roel me helpen met het leeghalen van de 3 stellingdelen in de schuur en ik had in gedachten dat als er één stellingdeel met planken al vast vrij kwam er een flink begin gemaakt was. De spellen die uit de stelling gehaald werden zijn direct in dozen gedaan die Roel, Karin en ik dan onderhanden nemen. Maar Roel had er zo’n zin in, dat we nog “even” door zijn gegaan en nu is de totale stelling leeg. De staanders en de planken heb ik hard nodig op zolder om daar de puzzels overzichtelijk uit te stallen, zodat ik ze snel kan pakken als er vraag naar is. Mijn energie heeft een giga-boost gekregen en het ligt in mijn bedoeling om morgen (zondag) de stelling op zolder in elkaar te zetten, zo mogelijk met de puzzels op de planken ! Zal Henriëtte van opkijken, zij helpt mij regelmatig ook met het “opruimen” en natuurlijk ook schoonmaken. Werkelijk, ik ben alle hulp van afgelopen dagen enorm dankbaar !!!!

Nu, dinsdag, ben ik weer een stukje verder. Eén stelling staat, en hoewel ik nog wat staanders heb is nu het gebrek aan planken de reden dat ik (nog) niet verder kan uitbouwen. Bij deze een vraag aan u allen: wie kan mij helpen aan planken van IKEA, merk IVAR, maat ong.80x30cm (de lange smalle dus) ?

Uiteraard is de stelling voorzien van puzzels, prachtig om te zien. In de tijd die er nog tussendoor was heb ik álle gemaakte foto’s van puzzels van afgelopen 2 jaar in een lijst samengevoegd, uiteraard met titel en locatie op het stickie, zodat ik niet van alle “nieuwe” puzzels opnieuw foto’s moet maken. Dat inventariseren is een behoorlijke klus, maar het overzicht is klaar. Nu nog op zolder erbij zetten op welke plank en in welke stelling elke puzzel staat. En daarvoor moet ik natuurlijk elke puzzel in handen nemen om de naam te kunnen lezen. Grappig om te zien dat elke puzzel een ándere naam heeft, ook al zijn ze van eenzelfde schilderij, landschap of onderwerp, maar met een andere uitgever of fabrikant. Als ook dat is gebeurd heb ik -net als bij de spellen- een prima en handig overzichtelijk geheel. Zijn er puzzels besteld of verkocht, hoef ik dat alleen op de computer bij te houden !

Als u me kent weet u, dat ik beslist niet anti-man ben. Toch vraag ik me af wat mannen bezielt met hun haantjes-gedrag. Uitdagen ? Intimideren ? Veroveren ? Imponeren ? Het kan u zeker niet zijn ontgaan welke ellende zich nu weer afspeelt in de televisie-wereld, bij the Voice. En wat hier dan naar buiten is gekomen, is één van de zovele eerdere spraakmakende gebeurtenissen, zeg maar schandalen. Degenen die nú de zaak naar buiten brachten zijn slachtoffer, maar eveneens de velen die bij het programma zijn betrokken op de achtergrond, in de relatiesfeer en zelfs de eigenaar ervan. Allemaal zijn zij slachtoffer en wat een narigheid komt hier nog uit te voorschijn ? Dat elk schandaal zo’n impact heeft met zulke vergaande consequenties zullen de “aanstichters” zeker niet hebben kunnen overzien met hun zogenaamde “grappige gedrag”. Ik vind het echt walgelijk als getrouwde mannen (of zij die een vaste relatie hebben) niet trouw kunnen zijn, monogaam dus. Blijf binnen je grenzen, er is nog genoeg pikants mogelijk !

Dit gezegd hebbende werd ik afgelopen week deelgenoot gemaakt van 2 heel trieste gebeurens. In het ene geval wordt er al weken gewerkt aan opname in een verzorgingshuis vanwege vergevorderde Alzheimer, en de thuissituatie niet meer houdbaar is. Maar de weg daar naar toe is niet echt eenvoudig en als dan de instanties niet echt mee werken, is dat voor Marianne bijna niet meer vol te houden. Als manlief bijvoorbeeld met het gebruikte WC papier naar binnen loopt en vraagt: waar moet ik dit laten ? Of een kiwi te lijf wil gaan met een notenkraker is dat enerzijds wel humor, maar het vraagt zóveel takt en geduld, dag in dag uit, wekenlang…. Petje af !!!

De andere melding was van een goede kennis, van wie haar man al enige tijd kampt met darmproblemen. Aanvankelijk waren de poliepen verwijderd en zou komende week nog een ingreep plaatsvinden, maar het gaat heel erg de verkeerde kant op, zodat hij maandag wordt opgenomen in het ziekenhuis, afdeling Oncologie. Hoe moet dit alles zich verder ontwikkelen ? Van hier uit: heel veel sterkte in jullie strijd, meiden en voor de heren uiteraard hetzelfde en voor ieder een warme, hartelijke groet !
En deze week was nog niet voorbij: vrijdag kwam Roel wéér, eigenlijk om dozen met spellen om te ruilen. Zaterdag heeft hij 6 dozen met spellen meegenomen om na te kijken, maar hij was er zo snel mee "klaar" dat hij meer werk wel wilde hebben. Ik heb op voorhand gevraagd of hij me ook wilde helpen met het ophangen van een nieuwe buitenlamp bij de voordeur. Daar hing er één maar die deed het niet meer, al een jaar of 2-3. En als er dan mensen bij mij in de donkere uren een bestelling willen ophalen is het knap donker, zeker als ik die ook nog in een zwart tasje heb gedaan. Roel vond dat geen probleem en uiteindelijk is dat ophangen keurig voor elkaar gekomen. Weer licht in het donker, fijn ! Daarna hebben we samen de dozen omgeruild en na een lunch en enkele kopjes koffie is hij weer huiswaarts gegaan. Kan ik weer foto's maken en die spellen aanbieden in de verkoop. Maar die ochtend vóór Roel kwam heb ik samen met Henriëtte alle puzzels op naam geinventariseerd en wat bleek ? Ik heb van een stuk of 40 puzzels géén foto in het overzicht, dus....nóg meer foto's te maken. Werk genoeg dus weer, al zat ik zeker niet om werk verlegen. Lieve lezers, u bent "bij" en op de hoogte, toch wil ik u nog één ding vertellen. Naar aanleiding van een bestelling van iemand die ik niet persoonlijk ken stuurde diegene mij heel verrassend een leuk compliment over mijn inventiviteit bij het repareren van mijn voordeur-bel. Beste Ed, dank je én....jij bent de eerste die licht kreeg bij het ophalen van je bestelling ! En tot ieder van u zeg ik: graag tot volgende keer !