webheader 1

Afgelopen week


Veel mensen vragen zich af: waar halen jullie alle spellen vandaan ? Hoe weet je dat het compleet is ? Zie hieronder. Mijn plan is, om wekelijks een stukje te schrijven wat er afgelopen week op mijn pad is gekomen. Dus: kijk regelmatig op deze pagina om "mee te leven".


De meeste spellen moeten we zoeken op rommelmarkten, kringlopen en fairs. Daarin is met name Karin een KEI !!! Zij vindt dat ook echt leuk om te doen en heeft een neus voor de goede aanvulling van het assortiment.
En met een kringloopwinkel in onze regio hebben we een deal: Tegen betaling krijgen we verhuisdozen met incomplete of niet verkoopbare spellen en die worden wekelijks opgehaald. Het aantal dozen varieert sterk, van 3 tot 28 dozen per keer. Deze dozen worden door ons grofweg uitgezocht: is het "bruikbaar" (compleet te maken) of kunnen we er niets mee ? Dan gaan die naar de stort.En natuurlijk doen we ons uiterste best om alles zo netjes mogelijk te repareren voor de verkoop. Zitten er puzzels bij, dan laten we de interessantste exemplaren leggen.


17 mei 2019
Computer doet het weer. Mijn verhaal wordt z.s.m. vervolgd !
Alle "ellende" begon op 30 april, toen mijn computer niet meer wilde opstarten. Student aan huis gebeld en op 2 mei kwam Joey om de PC weer aan de praat te krijgen. Hij heeft van alles geprobeerd, maar uiteindelijk: geen computer. Joey wist nog wel een mogelijke oplossing, die hij zondag 5 mei zou gaan proberen. Gelukkig wel een oude laptop, maar die is heel traag en niet meer bruikbaar voor internet. Op die laptop mijn emailprogramma (die ik ook op de PC gebruik) gedownload en ja, dat ging wel. Alleen kreeg ik vanaf begin 2016 (aanschaf PC) tot nu ALLE mailtjes toegestuurd: 2873 stuks. Dat werd dus opruimen en kostte best veel tijd. Inmiddels had ik een markt op 4 mei in het stadion van Excelsior in Rotterdam. Dat was een gevecht tegen de elementen: wind, regen, hagel en nog meer narigheid. Een zeil spannen was geen optie, omdat er niks in de kunstgrasmat mocht worden vastgezet. Om een lang en vervelend verhaal kort te maken: er werd rond half 1 omgeroepen dat wie wilde, weg mocht gaan. Bezoekers waren er amper, bovendien moest entree worden betaald en daar houden we niet van, toch ? Dus ik ben gaan inpakken en kon daardoor 's middags nog naar Karin op bezoek, in plaats van 's avonds na de Dodenherdenking. Wordt vervolgd.

Deel 2:
Door een flinke verwonding aan mijn hand moest ik zondag 5 mei afzeggen. En 's middags belde Joey af dat hij me toch niet kon helpen. Wat nu ??? Via de Windows help-desk gebeld en daar kreeg ik wat meer info: laat een computerexpert proberen de data alsnog uit te lezen. En ja, Richard van Cyri-design gebeld en die kwam woensdag. Na 2 uur wachten op het uitlezen heeft hij voor verdere opties de computer meegenomen. Inmiddels had ik van zijn vrouw "op mijn kop" gekregen. Met Cynthia kan ik heel goed door één deur, wat bleek ? Vorig jaar had ze mij gevraagd of ik het leuk zou vinden als zij van mijn hond Shira een schilderij zou maken. Uiteraard en natuurlijk ja ! In september wat foto's aangeleverd en haar de vrije hand gegeven. En nu had zij mij in november al een mailtje gestuurd waarop ik ook gereageerd had, maar niet gezien dat er onder aan dat mailtje een zinnetje stond, dat het schilderij klaar was ! Stom van mij natuurlijk ! Dus via de telefoon alsnog een en ander recht gezet. Door al die binnengekomen (oude) mailtjes kon ik het betreffende mailtje teruglezen. O, o, o wat dom. Door omstandigheden moest Richard nog een snoertje hebben en kwam hij dat vrijdag even ophalen. En verrassing....hij bracht het schilderij mee ! Geweldig, mooi, treffend. Weer getelefoneerd, heel enthousiast en blij met een ¾ uur praten als gevolg.
Deel 3 volgt later.

Deel 3 dus:
Zaterdag 11 mei Rotterdam, Rhododendronplein. Op deze locatie hebben we afgelopen jaren regelmatig gestaan, altijd een leuke, gezellige markt. Ook nu weer. Omdat er afgelopen jaren in Rotterdam geen (rommel)markten meer georganiseerd mochten worden (Gemeentelijke verordening) en nu dus wel weer, kreeg ik veel spontane reacties: Fijn om je weer te zien, leuk dat je er weer bent en meer, bekende gezichten en klanten, heerlijk ! Alleen dat al is zo'n positieve ervaring. En ook het weer was super !!! Eind van de dag naar Karin met alle verhalen, waarvan zij zo enorm geniet, omdat zij zich zo goed kan herinneren hoe het was toen ze nog mee kon gaan. Zondag 12 mei was er geen marktlocatie die mij interessant leek, dus wéér een dag vrij.
In de dagen erna zo goed mogelijk (nou ja) met de laptop gewerkt en de PC enorm gemist. Was ik dinsdag lekker buiten bezig om in de "Passage", één van de 2 tuinhuizen, bij te werken, omdat er nog volle dozen stonden met spellen die op de planken moesten worden gezet, krijg ik een telefonische oproep dat er 3 rolcontainers met dozen klaar stonden, restanten en gedumpte spullen na Koningsdag. Normaliter ga ik altijd donderdags mijn rondje doen, dit was dus extra. Ik kon 23 verhuisdozen in de auto kwijt, de rest zou ik dan donderdag meenemen. Maar al die dozen moesten wel weer worden uitgezocht. De helft kon naar de stort, maar er blijft altijd wel wat interessants en lonend over, alleen moet dat alles wel worden gecontroleerd. Dus de planken in de Passage worden al maar voller. De komende 10 jaar hoef ik me echt niet te vervelen hoor ! En vrijdags kwam Richard met mijn PC, HOERA. Wel jammer dat hij alle data niet meer heeft kunnen "redden", die ben ik dus voorgoed kwijt. Het ironische van het hele geval is, dat ik 's avonds vóór de computer crashte even een notitie had gemaakt: back-up maken. Helaas dus, dat ging niet meer. Nu moet ik alle administratie van 2019 weer opnieuw invoeren, terwijl ik echt niet om werk verlegen zit. Het is niet anders.
Intussen heeft Heleen laten weten niet meer verder te gaan met op markten staan. Jammer ! Nu ben ik dus weer op zoek naar een ander iemand die mij wil helpen op zelfstandige basis. Weet u iemand ? Laat hem of haar maar even contact opnemen !
Nu dan het laatste stukje van veelbewogen weken: zaterdag een Lentemarkt in Harmelen. Een chaotisch gebeuren om je kraam te vinden, tussen allerlei collega-auto's door manoeuvreren, geen leuke start van de dag. Uiteindelijk ging ook die dag voorbij, geen topper, maar wel gezellig, en het weer viel alleszins mee. Volgende week een minder lang verhaal, tot dan graag, beste lezers !


PS Ik krijg regelmatig reacties van mensen die deze verhalen volgen en het leuk vinden. Mag ik u dan vragen of u daarover iets in het "gastenboek" wilt schrijven ? Zou ik leuk vinden.