webheader 1

Afgelopen week17 oktober
Er was weer het nodige te "beleven" afgelopen dagen. Allereerst begin van deze week: ik was net van huis om met Hunter een wandeling te maken, toen hij wat begon te hinken. Aangezien het hier overal nog vol grit en gruis ligt, dacht ik dat er een steentje tussen zijn tenen was blijven steken. Natuurlijk even gevoeld en daarna liep hij weer gewoon verder. Maar toen we weer bijna thuis waren liep hij weer wat mank. In zijn mand liet hij toe dat ik zijn poot verder bekeek en wat voelde ik ? Iets scherps. Ik haalde het er uit en het bleek een kopspeld te zijn ! Dat loopt natuurlijk niet bepaald lekker ! Een uurtje later stond ik kant en klaar om -met Hunter- in de auto te stappen, toen mijn overbuuf aanbelde met de mededeling dat één van de achterbanden leeg stond, waarschijnlijk lek. Nou, dan maar even de ANWB bellen. Ik moest wat keuzes intoetsen en kreeg toen de mededeling dat ik via de computer de pechhulp kon oproepen (!!!?????). Ik was gelukkig nog thuis, dus netjes via internet gemeld wat het probleem was en waar deze auto was te traceren (mijn adres dus). Al redelijk snel kwam er een monteur en die ging aan het werk. Nu kijk ik graag mee, je steekt er altijd wel iets van op. Toen bleek een schroef de oorzaak, maar die zat op een "moeilijke" plek, nl. net naast het loopvlak/profiel en de zijkant van de band. Als de monteur daar een prop in zou doen, zou de hele band naar de filistijnen zijn. Hij gaf me dan ook de raad om even naar een bandenspeciaalzaak te gaan, die daarin is gespecialiseerd, zodat de band niet verloren ging. Nu zit zo'n bedrijf in Sliedrecht, dus tamelijk dichtbij. Daar ben ik super goed en ook snel geholpen, terwijl de prijs daarvoor slechts € 17,50 bedroeg. Daar koop je toch zeker geen nieuwe band voor ? En onder de bus waarin ik rijd zitten speciale en dure banden qua maat, dus ik was ontzettend blij ! 
Toen het volgende. Vorige keer schreef ik u over mijn ogen. Afgelopen zondag kreeg ik vooral in één oog ontzettende pijn, zozeer dat ik een pijnstiller moest nemen (ben ik niet echt voorstander van) en heb ik een tijd lang dat oog afgeschermd, zodat ik met één oog me even moest behelpen. Toch maar een afspraak bij de opticiën gemaakt, waar ik dinsdagmiddag terecht kon voor een oogmeting. De jongedame die me te woord stond wilde weten waarom ik een oogmeting wilde laten doen, waarop ik antwoordde, dat ik dat graag nadien wilde bespreken met haar. Nee, dan kon niet, zij móést weten waar dat voor nodig was, want anders zit je in deze coronatijd (ja ja) een kwartier in elkaars directe nabijheid en dat was alleen "mogelijk" als zij precies de bedoeling wist. Vooruit dan maar, ik dat verteld. Ja, dat is dan ½ punt minder dan voor de "dichtbij"-sterkte van mijn varifocus bril. Heeft u verder nog klachten ? Ik vertelde van de brandende en tranende ogen. Reactie: o, dan heeft u droge ogen. Daar hebben wij wel oogdruppels voor en als u die gaat gebruiken, met evt. nog een zalfje er achteraan, dan kunnen we de ogen wel opmeten. Maar door de manier waarop zij mij behandelde, heel neerbuigend en arrogant, stonden al mijn nekharen al recht overeind en ik gaf aan dat ik die druppels wel via de huisarts zou regelen, waarna ik ben weggegaan. Geirriteerd en boos ben ik bij Karin even gaan afreageren. De volgende ochtend even de huisarts gebeld (assistente dus), ook omdat ik achter de oogbol een druk bleef voelen die ik niet helemaal vertrouwde. Ik dacht dat ik dan donderdag wel terecht zou kunnen bij de huisarts, maar de assistente vond het beter als ik woensdagmiddag nog maar even langs kwam. Netjes op de afgesproken tijd dus daar op mijn beurt gewacht (met mondkapje en beslagen bril) en uiteindelijk vond de arts het toch beter om me door te verwijzen naar de oogkliniek voor nader onderzoek. Hij zou mij een mailtje sturen, zodat ik zelf even een afspraak kon maken. Hij gaf me het telefoonnummer en zodra ik in de auto zat heb ik gebeld voor een afspraak. Dat ging zomaar niet, ik moest een ZD-nummer doorgeven, en die stond dus in dat mailtje. Maar ik was van plan om direct na het bezoek aan de huisarts door te rijden naar Roel in Zevenbergen. Gevolg: toch maar eerst naar huis en mijn mailbox geopend. Ja hoor, mailtje was er, maar precies op dat moment besloot mijn computer spontaan dat hij "even" opnieuw moest afsluiten en weer opstarten. Heel fijn, want dan ben je zo 5-10 minuten verder. Nou ja, tenslotte kon ik een afspraak regelen en wat denkt u ? Pas plek over 2 weken. Die kom ik natuurlijk wel door, hoop alleen niet dat ik weer zo'n pijnaanval achter dat oog krijg, dat is echt geen pretje.
In de afgelopen 10 weken heb ik 3x een pakketje verzonden naar België via DHL. En heel bizar, alle 3 de keren kregen de geadresseerden een melding, dat ze hun bestelling konden ophalen in.....ja ja, in Papendrecht bij het punt waar ik zelf de pakketjes heb afgegeven ter verzending. Bij navraag bleken die pakjes helemaal niet op dat afhaalpunt te zijn afgegeven, grote vraagtekens dus en uiteraard bezorgde en ontevreden klanten. En geloof het, vrijdag kwam het eerste pakketje bij mij retour (thuis) met de vermelding dat het niet door de geadresseerde was afgehaald (ze houden het een week of 3 vast om opgehaald te worden). Nu hoop ik maar, dat de andere 2 over enige tijd ook retour komen. Nee, dan een 4e Belg die mij een adres opgaf. Gezien de eerdere slechte ervaringen heb ik na lang dubben toch besloten die bestelling met PostNL te versturen, ondanks dat die Belgische wel goede ervaringen had met DHL. En wat bleek ? Toen ik haar de verzendinformatie netjes doormailde, kreeg ik een mailtje terug, dat zij het niet haar huisadres had doorgegeven, maar het afhaalpunt-adres. Ja, en daar bezorgt PostNL niet (ofwel het wordt daar geweigerd). Na enig mailcontact schreef ze me, dat ze me ook wel haar huisadres wilde geven. Maar het pakket was dus al weg en nu maar hopen dat ik het t.z.t. ook weer terugbezorgd krijg. Jongens, jongens wat kom je toch voor rare zaken te staan. Maar dat mag de pret (van de verkoop) niet drukken hoor ! We doen ons best om alles zo netjes en correct mogelijk te verpakken, op te knappen (pimpen) en met garantie te verkopen. Dit was het dan voor deze week, waarin we weer in een lockdown terechtgekomen zijn, met sterk oplopende besmettingsgevallen en dat maakt me wel bezorgd en dubbel gemotiveerd om vooral geen risico te lopen, dus met mondkapje en gezichtsscherm maar dapper door deze tijd heen zien te komen. Tot volgende keer allemaal !

25 oktober
Goedemorgen allemaal ! Welkom in de wintertijd. Lekker een uurtje langer kunnen blijven liggen, maar dat maakte voor mij niet zoveel uit, hoewel ik vorige week zondag een enorme luierdag heb genomen. Die zondag 's morgens rond half 8 snel even wat kleding aangeschoten om met Hunter te wandelen, toen terug naar bed, omdat ik 's nachts niet zo best had geslapen, om een uur of 10 opgestaan en pas om half 3 me gewassen en aangekleed. En ik in die tussenliggende uren eigenlijk "niks" heb gedaan. Maar daarna kreeg ik het op mijn heupen, zogezegd, en lekker aan allerlei spellen gewerkt om ze te verpakken, dozen te repareren en wat dies meer zij. Ik kan me echt niet heugen dat ik zoiets ooit eerder heb "gepresteerd" (dat luieren dan). Vandaag, weer zondag, was ik om 7.00 uur beneden (dus eigenlijk zomerse tijd 8.00 uur) en ben begonnen om de klokken op tijd te zetten en nu zit ik dit verhaal te schrijven, alhoewel ik eigenlijk niet veel te vertellen heb. 
Naar aanleiding van dat ogengedoe wilde ik wel een computerbril hebben en ik wist dat de sterkte daarvan 2.0 zou moeten zijn. Ik dus -met Hunter in de auto- naar de Wibra in Alblasserdam, omdat ik daar nog een paar dingen wilde kopen, waaronder plakband. Ja heus, ik ben al bijna door de vorige aankoop heen. Inmiddels heb ik natuurlijk een mondkapje bij me en ook een gezichtsscherm dat ik over mijn bril heen kan dragen. Dat is wat fijner dan een mondkapje, omdat de elastiekjes daarvan telkens achter mijn hoortoestellen blijven hangen, met kans op verliezen van die dingen als ik het mondkapje weer af wil doen. Dus met scherm en al naar de winkel, waar ik zowel een lees- als een "computer"bril heb gekocht. Ik wilde ook een nieuwe leesbril (in bed) hebben, want Hunter had het nodig gevonden om de vorige te vernielen: poot er af, 2 glazen er uit en de rest stukgekauwd, dus die was onbruikbaar geworden. Prima geslaagd, maar plakband ? Nee hoor, nog steeds niet aangevuld sinds een aantal weken geleden. Nou, er is hier in het dorp ook een Action, dus dan moet ik daar maar eens gaan kijken. Komt goed hoor !
Afgelopen week kreeg ik een bestelling van een Scrabble-draaitafel. Twee lange houten stokken met wieltjes aan de einden, die je als een kruis in elkaar steekt. Als je daar het Scrabblebord op legt, kan je heel gemakkelijk het bord draaien naar de volgende speler. Dat ding moest verzonden worden en kon door de brievenbus. Maar daar moet dan wel iets stevigs omheen. Ik heel netjes een passende doos "geknutseld", maar uiteindelijk bleek hij nét te dik voor de brievenbus. Thuisgekomen alles weer netjes uitgepakt (had er bruin pakpapier omheen gedaan), verzendlabel er af gehaald en de doos veranderd in een ovale koker, veel platter. Alles weer netjes ingepakt en verzendklaar gemaakt en ja, toen moest hij natuurlijk weer op de bus. Op ong. ¾ km afstand is er zo'n rode brievenbus en heb ik een wandeling gemaakt met Hunter, helemaal langs de sloten en het gras evenwijdig aan de straat waar die bus stond. Hunter lekker uit geweest en ik nog wat extra beweging en een frisse neus gekregen. En tot zover mijn verhaal, omdat ik niet meer weet te vertellen. Komende week ben ik dan aan de beurt voor een onderzoek in de Oogkliniek (zowaar bij ons in het dorp) en dan hoor ik wel of zich iets bijzonders voor doet. Heb tot nu toe niet meer van die rare pijnmomenten gehad, gelukkig. Ik zal u op de hoogte houden. Nu is het tijd om te douchen en met Hunter te gaan wandelen, afhankelijk van het weer wel of niet iets verder weg. Lieve lezers allemaal, ik ben benieuwd of er nog meer anti-coronamaatregelen gaan volgen, want het is verontrustend zoveel besmettingen er dagelijks bijkomen. Ik ben geen expert, maar als het aan mij zou liggen kies ik voor een week of 4 zeer strenge maatregelen, ook al is dat verschrikkelijk voor iedereen. We zullen zien ! Wens u oprecht goede dagen toe en groet u van harte !