webheader 1

Afgelopen week


28 maart
Net binnen van een rondje met het hondje en het is maar goed dat er rond 7.00 nog niet veel mensen buiten zijn, want ik liep daar steeds hardop in de lach schietend naar huis. Wat was het geval ? Omdat Hunter nog niet zo héél goed luistert als hij los loopt, blijft hij voorlopig nog aan de lijn. Maar het was lekker vroeg, niets of niemand te zien en toen wilde ik hem op een "veilig" stuk wel los laten. Vond hij geweldig natuurlijk, vooral als er vogels op het gras zitten. Een duif vloog op, een gans nam eerst de benen en toen de vleugels en toen liep daar nog een waterkipje. Die rende zo snel als hij kon richting water, met Hunter achter zich aan. Maar die vergat op tijd af te remmen dus: PLONS, daar lag hij dan in het water. Daarvan schoot ik in de lach natuurlijk, maar toen hij niet meer zelf op de kant kon komen moest ik hem wel even helpen. Geen probleem hoor, en Hunter moest zich natuurlijk een flink aantal keren even lekker uitschudden. Maar het komische van dat hele gebeuren deed mij telkens opnieuw in de lach schieten. Is wel lekker om zo je dag te beginnen, toch ?
Het wordt trouwens wel een beetje drukke dag, want ik krijg vandaag in elk geval 3 mensen aan de deur die hun bestelling komen ophalen en ik moet zekerl één pakket gaan wegbrengen. De verkoop via internet is best leuk gegaan deze week. Maar voordat een eventuele koper een besluit neemt gaat er wel veel mailcontact aan vooraf, soms wel 8 of meer mailtjes met vragen, meer vragen, dan een akkoord, en bij verzenden vergeten mensen dat ik geen adres van ze heb, dus weer wat mailtjes heen en weer. Het houd mij wel heel goed bezig hoor ! En natuurlijk moeten er ook spellen worden nagekeken, sommige kunnen dat op internet, andere gaan in een doos in de opslag.
En ja, zelfs het huishouden vraagt ook wat tijd. Een week of 2 geleden zat ik beneden op het toilet en kreeg een flink aantal druppels op mijn schouders. Wat bleek ? Er had zich water opgehoopt IN het peertje van de lamp aan het plafond. Ook de vloer was niet meer droog, dus wat nu ? Het was vrijdagavond en vocht en electriciteit samen vond ik best beangstigend. Via onze woningstichting (noodgeval) werd ik uiteindelijk doorgeschakeld naar een helper. D.w.z. hij zei me de hoofdkraan van het water maar even af te sluiten, die grapjas. Aangezien ik heel moeilijk kan bukken en dat ding half onder de grond zit, zou ik maar even hulp moeten gaan vragen. Maar na nog wat heen en weer gepraat zei hij me toe, dan toch maar even langs te komen. Had hij niet zo'n zin in vanuit Rotterdam, maar hij kwam. Inmiddels was ik boven even naar de douche gelopen en daar stond de vloer een beetje blank, veel nattigheid dus. En toen zag ik dat het loden buisje naar de stortbak toe vol druppels hing. Ik op de toiletpot geklommen en het kraantje aldaar dichtgedraaid. Toen de helper kwam gaf ik hem die informatie door, hij kijken, kraantje open, kraantje dicht enzo en wat bleek ? Niet het kraantje, maar de overgang van stortbak naar de buis eronder lekte. En dat veroorzaakte ook het water in de lamp in het benedentoilet. Stortbak leeggemaakt en boven kon ik dus niet meer doortrekken. Ik zou maandag wel even gebeld worden. Toen ik woensdag nog niets had gehoord heb ik zelf maar even gebeld. Om dit lange verhaal niet nog langer te maken kwam het er op neer dat ik pas "geholpen" kon worden na 13 april vanwege het Coronavirus en de impact daarvan. Ben ik even blij dat ik 2 wc's heb ! Je zal het maar zolang moeten ophouden....
Lieve lezers, ik wens u allen veel geduld toe, blijf zoveel mogelijk thuis (doe ik ook, vind het niet leuk) en hoop dat niemand van ons besmet zal worden. Tot volgende keer !
 

4 april (mijn verjaardag)
Wat ik nu toch meemaak ???? Ik had via mailcontact een bestelling gekregen van een puzzel, en die zou worden opgehaald. Vanwege het coronavirus wilde betreffende mevrouw liever geen "contact" en we spraken af dat ik hem buiten klaar zou leggen. De betaling was al geregeld, dus prima toch ? Maar in een van de mailtjes had ik geschreven dat ik jarig was (en eigenlijk liever geen ophaal-klanten wilde krijgen die dag). Zoals afgesproken lag de puzzel netjes in een tasje klaar en op zeker moment wordt er tegen het raam getikt. Doe ik open, stond de man van de puzzelmevrouw voor de deur met een prachtig boeketje bloemen, zomaar, voor mijn verjaardag. En ik ken die mevrouw helemaal niet ! Bijzonder toch ? Vond het reuze lief, attent en heb het boeket direct in een vaas gezet om er lekker van te genieten. Natuurlijk ook een bedankmailtje gestuurd !
Overigens, het blijft een rare tijd zo, elke dag lijkt op de andere, soms weet ik niet goed welke dag het is, dus dat wordt dan even goed nadenken. Ik kom er dan wel gelukkig weer achter, maar zoals voorheen kan ik niet meer even weg of ergens heen, dat zult u ook herkennen. Gek is het wel, maar ik houd me zo goed mogelijk aan de aangegeven maatregelen om besmetting te voorkomen, net als u toch ? En de auto wordt ook nauwelijks meer gebruikt, alleen als ik 1x per week boodschappen ga doen, 's morgens vroeg, en heel af en toe pakjes wegbrengen. Dat doe ik alleen als de hoeveelheid niet te dragen is, in andere gevallen doe ik dat lopend met Hunter of op de fiets. Natuurlijk ga ik dagelijks zo ongeveer 4 keer wandelen met Hunter, maar dan kom ik ook amper een ander tegen. Die wandelingen zijn geen grote uitjes, rond de sloot (ongeveer 15 minuten) of alleen aan "mijn" slootkant heen en weer terug. Als Hunter dan los kan lopen (rennen) is dat toch prima ?
Tijd om te vervelen heb ik niet, door de spellen en puzzels die ik op Marktplaats heb gezet krijg ik heel veel mailtjes die beantwoord moeten worden, daarnaast fotograferen van spellen die dan ook weer op internet gezet moeten worden, er staan nog genoeg spellen die ik na moet kijken of verpakken en bij lekker zonnig weer ook nog een aantal dozen uitzoeken. Die dozen zijn in het verleden ongezien in de opslag terecht gekomen omdat er destijds geen tijd of gelegenheid voor was. Maar van lieverlee komt er wel een (piepklein) beetje lucht. En ik ben blij dat het uitzoeken en verpakken nog steeds niet weerzin opwekt. Als dat zo zou zijn, moet ik stoppen met heel de handel, en dat zou zonde zijn.
Straks krijg ik zowaar visite van Roel (mijn broer) en Ada, een collega van de markten. Dus buiten staan de stoelen en tafel klaar, met veel ruimte om ook elkaar niet "dwars" te zitten. Hier en daar vang ik signalen op dat de hele crisis wel eens langer zou kunnen gaan duren dan enkele weken. Alle markten zijn al sowieso afgezegd tot in elk geval 1 juni, maar ik ga voorzichtig betwijfelen of dat ook niet wordt verschoven naar later in het jaar. We zullen wel zien en al heb ik dit keer niet zo veel te schrijven, weet dat ik aan velen van u allen denk en oprecht hoop dat we elkaar ooit weer mogen ontmoeten ! Heel veel sterkte en geniet van het zonnige weer, maar veilig s.v.p. !