webheader 1

Afgelopen week


Veel mensen vragen zich af: waar halen jullie alle spellen vandaan ? Hoe weet je dat het compleet is ? Zie hieronder. Mijn plan is, om wekelijks een stukje te schrijven wat er afgelopen week op mijn pad is gekomen. Dus: kijk regelmatig op deze pagina om "mee te leven".


De meeste spellen moeten we zoeken op rommelmarkten, kringlopen en fairs. Daarin is met name Karin een KEI !!! Zij vindt dat ook echt leuk om te doen en heeft een neus voor de goede aanvulling van het assortiment.
En met een kringloopwinkel in onze regio hebben we een deal: Tegen betaling krijgen we verhuisdozen met incomplete of niet verkoopbare spellen en die worden wekelijks opgehaald. Het aantal dozen varieert sterk, van 3 tot 28 dozen per keer. Deze dozen worden door ons grofweg uitgezocht: is het "bruikbaar" (compleet te maken) of kunnen we er niets mee ? Dan gaan die naar de stort.En natuurlijk doen we ons uiterste best om alles zo netjes mogelijk te repareren voor de verkoop. Zitten er puzzels bij, dan laten we de interessantste exemplaren leggen.


8 juli
Onze voetbalmeiden hebben gestreden tot het eind toe, maar konden het sterke Amerika niet verslaan. Jammer, maar trots mogen ze zijn ! U zult het allemaal wel gezien en gehoord hebben, dus laat ik het hierbij. Een heel drukke week achter de rug. Er was nog genoeg te doen aan die 40 dozen in de tuin. Inmiddels zijn ze allemaal uitgezocht, maar natuurlijk zijn nog lang niet alle spellen nagekeken, dat is een tijdroven en heidens werk, omdat vaak ook de dozen moeten worden opgekalefaterd. Ik heb het wellicht al eens eerder geschreven, maar je snapt soms niet hoe mensen met hun spullen en spellen omgaan, om te huilen af en toe. En wat men gebruikt om ingescheurde hoeken te plakken: leukoplast, pleisters, afplakband, ducktape, isolatietape en ja, zowaar ook wel plakband. Misschien kunt u iets met deze tip (als u ook eens een hoek te plakken hebt): 1. Gebruik breed plakband (even naar Action, Hema ofzo, kost weinig en blijft bruikbaar voor andere zaken). 2. Plak een stuk plakband om de hoek, maar laat 1½ of 2 cm er boven uitsteken. 3. Goed aandrukken en het "opstaande" deel omvouwen naar de binnenkant van de doos. Klaar, en je hebt een dubbele, stevige heling van de kapotte hoek.
Zaterdag niets anders gedaan dan spellen nakijken, nou ja, natuurlijk ook een paar keer de hond uitgelaten, maar verder een zeer werkzame dag. Het gaf nog wat narigheid om de auto klaar te maken voor zondag. Ik moest enkele dingen uit de garage halen, maar het hele garageplein lag opgebroken. Dat werd dus zandbanjeren. Gelukkig is het maar 10 stappen ofzo naar mijn tuin en vandaar kan ik via een andere uitgang met een steekwagen omrijden naar de voorkant, waar de auto staat. Natuurlijk viel er op dat moment regen, wat ze aanvankelijk totaal niet hadden voorspeld, maar het gezegde luidt: niets veranderlijker dan het weer. Dus nat geworden, maar smelten doen we niet. Zondag naar Rockanje, lekker weer daar, zonnig, gezellige mensen en in overleg met de organisatie om half 4 gaan opruimen en inpakken om thuis de voetbalwedstrijd te kunnen zien. Prima gelukt ! Op naar volgende week.

15 juli
Het was voor mij een zeer intensief weekend. Zaterdag Bergen op Zoom, zondag Oostvoorne. Eerst de zaterdag. Hoewel de weersvooruitzichten voor zaterdag af en toe wat regen beloofden en zondag "droog", hadden ze het toch flink mis ! Maar goed, een zeil spannen achter de kraam en de meeste zaken houd je dan wel droog. Zo niet zaterdag. Er stond een flinke wind die schuin achter mij over een stuk open water behoorlijk sterk was. Als het dan regende, sloeg dat allemaal naar binnen en ja, dan worden de dozen toch nat. Ook daar een stuk doorzichtig plastic aangebracht en toen was het alleen nog de enorme wind die het plastic knap deed klapperen. Het publiek, dat doorgaans in B.o.Z. vrij massaal naar de markt komt, was veel minder talrijk. 's Middags werd het wel iets drukker en kwam de verkoop beter op gang. Eind van de dag best wel tevreden, hoewel de omzet van begin april, toen ik daar ook was, behoorlijk hoger uitkwam. De nacht ervoor had ik niet echt goed geslapen, dus ik hoopte na thuiskomst een flinke slaap te kunnen maken. Maar eerst nog even langs Roel, mijn "broer", die meehelpt met spellen en puzzels controleren. Hij had 6 verhuisdozen klaar en aangezien ik er vlak langs kwam, ben ik even afgeslagen. Had lekker paling meegenomen, daar zijn we allebei gek op, dus samen heerlijk gesmuld ! 
Mijn bedoeling was, om thuis die dozen uit de auto te halen en op te slaan in de voorraad. Maar aangezien mijn garageplein nog steeds niet toegankelijk is (groot onderhoud in de gehele buurt) moest ik alles met een steekwagen omrijden. En weer nieuwe aanvulling meenemen. Toen bedacht ik, ook omdat ik heel moe was, dat ik het net zo goed allemaal kon laten staan. Verrassing wat er dan uit die dozen komt en tegelijk een leuke aanvulling voor zondag. Dat bleek een schot in de roos.
Op naar Oostvoorne. Helemaal niet lekker geslapen, vroeg op en aan de slag. Bewust geen aanvulling meegenomen van de puzzels van 500 stukjes en meer, vanwege het garageplein. Ik wilde het doen met alleen de kinderpuzzels (en natuurlijk de spellen). Maar ook op weg naar Oostvoorne bleken de weergoden andere plannen te hebben: de eerste 30 km constant regen, en flink ook ! Daarna werd het miezeriger en bij Spijkenisse werd het zelfs droog. Toen kwam ik langs Brielle en het viel me op -kon je gewoon niet omheen- dat de chemische stank daar behoorlijk was ! Vies hoor ! Maar verderop, over het water richting Oostvoorne rook je niets meer, gelukkig. (Hetzelfde viel me weer op op de terugweg). 
Voor de zekerheid toch maar een zeil achter de kraam gehangen en alles uitgestald. Uit Roel z'n dozen kwamen leuke, goed verkoopbare zaken en het meest leuke vind ik, dat er inderdaad heel veel spellen daarvan zijn verkocht. Het was een onverwacht drukke, leuke markt met een prima verkoop, bijna het dubbele van vorig jaar ! Heel moe, maar natuurlijk voldaan thuisgekomen, wilde eerst nog even naar de loeispannende finale op Wimbledon kijken en pas toen een tukkie gedaan. Werd om kwart voor 10 weer wakker en moest toen nog even met de hond een rondje lopen. Daarna redelijk gerust en nu op naar volgend weekend. Op dit moment heb ik nog geen boekingen gedaan, maar daar kom ik vandaag later wel aan toe. Ik wens u fijne dagen toe en tot volgend schrijven.


PS Ik krijg regelmatig reacties van mensen die deze verhalen volgen en het leuk vinden. Mag ik u dan vragen of u daarover iets in het "gastenboek" wilt schrijven ? Zou ik leuk vinden.